Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски и Макрон обсъдиха войната в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи през днешния ден, че е имал " дълъг и логичен " телефонен диалог с френския си сътрудник за войната в Украйна, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5367
" Разказах за хода на военните дейности, за интервенцията за спасяването на военните от (завода) " Азовстал " и визията за вероятностите на преговорния развой. Повдигнат беше и  въпросът за доставка на гориво за Украйна ", написа Зеленски в Tуитър.

" Обсъдихме и поддръжката за защитата от страна на Франция, подготовката на 6-ия пакет от наказания (на Европейския съюз против Русия), вероятните способи за експорт на украински селскостопански артикули. Проведохме разискване всъщност на молбата ни за статут на претендент за участие в Европейски Съюз ", добави украинският президент.

Макрон заречен на Зеленски, че оръжейните доставки от Франция за Украйна ще се усилят през идващите дни, заяви Елисейският замък в официално съобщение.

Готови сме да отговорим на претенции за спомагателна помощ, отбелязал френският президент в днешния телефонен диалог.

Макрон споделил още, че кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз ще бъде разисквана на среща на върха на Европейски Съюз другия месец. Той повторил концепцията си за основаване на " паралелна европейска общественост " отвън Европейски Съюз, с цел да бъде улеснена европейската интеграция на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР